banksparen.com voor informatie en rentes banksparen
hoofdpaginamaatschappijeninformatie

Banksparen boekt steeds meer terreinwinst

Nieuwsbericht van: 14-10-2011
Levensverzekeraars zien aandeel steeds verder dalen
Het spaarsaldo op de bankspaarrekeningen bij Nederlandse banken stijgt maar door en door. Dit blijkt uit een publicatie van de Nederlandse Bank van gisteren. Banksparen is razend populair en wordt steeds vaker verkozen boven verzekeringen voor het opbouwen van vermogen.

Sinds 2008 kan er in Nederland gebruikt gemaakt worden van bankspaarrekeningen. Deze zijn geschikt voor meerdere doeleinden, zoals de aflossing van de hypotheek of voor pensioenopbouw. Sinds 2008 zijn er 600.000 bankspaarrekeningen geopend, waarop nu dus een totaal spaarbedrag van EUR 8,6 miljard gestald staat. Vanaf 2008 tot en met 2011 is het opgebouwd bedrag elk jaar verdubbeld.

Terwijl banksparen onstuimig groeit is verzekeren steeds meer uit de gratie geraakt. Was in 2007 het aandeel van de verzekeraars op fiscale vermogensproducten als spaarpolissen voor de aflossing van hypotheken en pensioenopbouw nog 100%, in 2011 is banksparen het verzekeren al voorbijgestreefd in het aandeel van de nieuw afgesloten producten. Het aandeel verzekeren in nieuw afgesloten producten is daarmee in 4 jaar meer dan gehalveerd.
Bent u op zoek naar het volledige actuele nieuwsoverzicht van banksparen, klik dan hier.
NHP BankspaarAdvies is een onafhankelijke specialist die u graag helpt bij het kiezen en openen van een bankspaarrekening. Zie disclaimer en werkwijze.