banksparen.com voor informatie en rentes banksparen
hoofdpaginamaatschappijeninformatie

Bankspaarhypotheek populairder

Nieuwsbericht van: 20-01-2012
Spaarhypotheek verliest aandeel
Het Hypotheken Data Netwerk (HDN), een vereniging die de electronische communicatie in de hypothekenbranche tracht te bevorderen, heeft bekend gemaakt dat het aandeel van bankspaarhypotheken in het totaal aantal hypotheekaanvragen vorig jaar gegroeid is van 15% naar 31%. Het aandeel van aflossingsvrije hypotheken en spaarverzekeringen is daardoor afgenomen.

Opmerkelijk is de verschuiving die in rentevaste perioden heeft plaatsgevonden. Het aantal hypotheekaanvragen op 5 jaar rentevast steeg met 7% (van 14% in 2010 naar 22% in 2011), terwijl 20 jaar rentevast daalde (van 10% in 2010 naar 5% in 2011). Net als voorgaande jaren was de 10 jaars rente het meest populair; 56% van de hypotheekaanvragen is op 10 jaar rentevast aangevraagd.

Meestal wordt bij spaar- en bankspaarhypotheken vanwege de hogere rentevergoeding ook voor een langere rentevast periode gekozen. In 2011 was dat echter niet het geval.
Bent u op zoek naar het volledige actuele nieuwsoverzicht van banksparen, klik dan hier.
NHP BankspaarAdvies is een onafhankelijke specialist die u graag helpt bij het kiezen en openen van een bankspaarrekening. Zie disclaimer en werkwijze.