banksparen.com voor informatie en rentes banksparen
hoofdpaginamaatschappijeninformatie

Banksparen passeert levensverzekeringen

Nieuwsbericht van: 12-06-2012
Banksparen meest gekozen bij vermogensopbouw
Het is nog geen 5 jaar geleden dat banksparen in Nederland is ingevoerd en de levensverzekering is reeds voorbijgestreefd als meestgekozen productvorm in de individuele vermogensopbouw. Dat is 1 van de belangrijkste conclusies van IG&H Consulting, dat onderzoek heeft gedaan naar banksparen en de levenmarkt.

Banksparen steeds meer de standaard
De consument heeft steeds meer voorkeur voor banksparen boven vermogensopbouw middels levensverzekeringen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:
  • Saldo banksparen maakt sprong dankzij groot aantal oversluiters en productiegroei
  • Vooral sparen voor ontslagvergoeding en eigen woning is populair
  • Aanbieders en adviseurs zetten proactief in op oversluitingen naar banksparen
  • Zekerheid, begrijpelijkheid en transparantie: consument kiest voor banksparen

Door deze verschuiving en het aantrekken van nieuwe spaargelden is de bankspaarproductie over heel 2011 met 39% gegroeid tot € 5,4 miljard. Zelfs de productie van banksparen voor de eigen woning weet in een dalende hypotheekmarkt enorme groeicijfers (+29% ten opzichte van 2010) te realiseren, aldus meldt IG&H Consulting.

Het tegoed van Nederlandse huishoudens op bankspaarrekeningen is volgens de berekeningen van IG&H Consulting het afgelopen jaar gegroeid met 79% tot een totaal vermogen van € 12,7 miljard. In juni 2011 rapporteerde De Nederlandse Bank nog een totaal spaarbedrag van € 8,6 miljard.

Bron: IG&H Consulting
Bent u op zoek naar het volledige actuele nieuwsoverzicht van banksparen, klik dan hier.
NHP BankspaarAdvies is een onafhankelijke specialist die u graag helpt bij het kiezen en openen van een bankspaarrekening. Zie disclaimer en werkwijze.