banksparen.com voor informatie en rentes banksparen
hoofdpaginamaatschappijeninformatie

Korting op Gouden Handdruk belasting wordt beperkt

Nieuwsbericht van: 23-10-2013
De deadline wordt verkort naar 15 november 2013
De plannen van het kabinet om sparen met een gouden handdruk te beperken worden verder aangepast. Dat blijkt uit de tweede nota van wijziging belastingplan 2014. Gouden Handdrukken die in 2014 tot uitkering komen en gebruik willen maken van de 80%- regeling, moeten vóór 15 november 2013 gestort zijn om nog in aanmerking te komen voor de belastingkorting.

Eerder is al besloten dat het stamrecht vanaf 1 januari 2014 geheel komt te vervallen. Dat betekent dat een ontvangen ontslagvergoeding vanaf 1 januari 2014 verplicht direct en in het geheel uitgekeerd moet worden. Ook de belasting moet direct en volledig afgedragen worden. Een werknemer kan de uitkering van een gouden handdruk dus niet meer uitstellen.

Bestaande gouden handdruk rekeningen kunnen in 2014 juist gebruik maken van een belastingkorting. Als een gouden handdruk in 2014 volledig uitgekeerd wordt, hoeft er slechts over 80% van de uitkering inkomstenbelasting betaald te worden. De resterende 20% is dan vrijgesteld van belasting.

Om te voorkomen dat werknemers en werkgevers erop aansturen dat zij nog in 2013 op het allerlaatste moment een ontslagvergoeding overeenkomen - om deze vervolgens in 2014 met belastingkorting te laten uitkeren - heeft Weekers de termijn verkort. De Ontslagvergoeding moet niet alleen vóór 15 november overeengekomen zijn, maar zelfs ook voldaan zijn voor die datum om in 2014 van de 20% belastingvrijstelling over de uitkering gebruik te kunnen maken.
Bent u op zoek naar het volledige actuele nieuwsoverzicht van banksparen, klik dan hier.
NHP BankspaarAdvies is een onafhankelijke specialist die u graag helpt bij het kiezen en openen van een bankspaarrekening. Zie disclaimer en werkwijze.